Suomalaiset pienpanimotSUOMALAISET PIENPANIMOT
Tekijä: Hannu Nikulainen; Santtu Korpinen
Kustantaja: Kirjakaari Oy (2014)
Tuotetunnus: 9789525969382


Päivämäärä:23.06.2014
Arvosana:
Otsikko:Upea teos!
Arvostelu:Ajan hermoilla oleva kirja suomalaisen pienpanimotoiminnan nykytilanteesta. Todella mielenkiintoinen katsaus ja hyvä kattaus erilaisia kotimaisia pienpanimoita. Paljon on tullut kirjaa lukiessa (välillä joitain kohtia useaan kertaan) uutta tietoa siitä, minkälaisia toimijoita alalla on ja mitä kaikkea kiinnostavaa olut-skenessä pinnan alla kuplii. Ainakin itseni kaltaiselle olut-intoilijalle kyseessä on suorastaan kirjallinen nappiosuma.Kirja on hieno myös visuaalisesti, mutta toimituksellinen sisältö on siinä itselleni ehdottomasti tärkeintä. Jos siihen jotain pientä viilaamista saisi, niin itse muuttaisin haastatteluiden suht kaavamaista rakennetta vapaammaksi, jos haastateltavalta mielenkiintoista juttua irtoaa. Lisäksi tuntuu loppujen lopuksi vähän jo turhalta toistaa jokaisessa esittelyssä samat kaavaan menevät kysymykset, mutta toisaalta, siinä on hyvä puolensakin: Kirjaa voi lukea pienissä pätkissä, vaikka panimo kerrallaan.Toivottavasti kirja innostaa meitä lukijoita tekemään myös olutmatkailua ja tutustumaan vähemmän tuttuihin pienpanimoihin paikan päällä - ainakin itseä alkoi kovasti kiinnostaa ajatus epätavallisesta kesälomamatkasta Suomen pienpanimokarttaa seuraten.Suosittelen kaikille oluen ystäville!
Päivämäärä:23.08.2014
Arvosana:
Otsikko:Upea katsaus suomalaiseen pienpanimoskeneen
Arvostelu:Huolellisesti, tyylikkäästi ja kattavasti koostettu katsaus suomalaisten pienpanimoiden tarjontaan, tekijöihin ja taustoihin. Toivottavasti tästä tulee vuosittain päivitetty versio, sillä jo nyt on kartalle ehtinyt ilmestyä esimerkiksi Tuusulaan Maku Brewing ja aivan pian Espooseen Fat Lizard Brewing Co. joita kirjasta ei tietenkään löydy.

Päivämäärä:16.09.2014
Arvosana:
Otsikko:Joka harrastajan ja vasta-alkajan kirja
Arvostelu:Kirja käsittelee laajasti sekä suomalaisia panimoita että niiden oluita ja myös olutta laajemmin. Siisti ja selkeä layout.